Den store Gatsby

by F. Scott Fitzgerald

Den store Gatsby

“Den store Gatsby” av F. Scott Fitzgerald är en kraftfull roman som utforskar de mänskliga drömmarna och önskningarna om rikedom, kärlek och framgång. Berättelsen följer den unge och besvärjande Jay Gatsby som drömmer om att återvinna sin förlorade kärlek, Daisy Buchanan. Genom en serie mäktiga fester och möten med sina nya vänner i den exklusiva världen av Long Island, dras Gatsby in i en spiral av hemligheter, bedrägerier och lögner.
Gatsby är en fascinerande och mystisk figur som har byggt upp en formidabel förmögenhet och en imponerande livsstil, men som också bär på många hemligheter och sår. Hans besatthet av Daisy är en symbol för hans jakt på den amerikanska drömmen, en dröm som han tror att han kan uppnå genom hårt arbete och framgång. Men när Gatsby blir indragen i den korrupta världen av affärsmän, gangsters och societetslejon, inser han att den amerikanska drömmen inte är det som han trodde.

F. Scott Fitzgerald skapar en gripande och tragisk berättelse om kärlek, förlust och den meningslösa jakten på framgång. Genom sitt skarpsinniga skrivande och sin mästerliga beskrivning av den amerikanska samhällsklassen på 1920-talet, tar “Den store Gatsby” läsaren med på en resa genom de mörka sidorna av den amerikanska drömmen. Romanen är en viktig kommentar till samhällets värderingar och en påminnelse om vikten av att inte förlora sig själv i jakten på framgång och rikedom.

INFO

ISBN: 9789175710716
Language: Swedish
Format: ePub
Author: F. Scott Fitzgerald
F. Scott Fitzgerald was an American novelist and short-story writer, widely considered one of the greatest writers of the 20th century. Born in St. Paul, Minnesota in 1896, Fitzgerald rose to prominence as a chronicler of the “Jazz Age,” …